Your supplier for trailers and semi-trailers

Jumbo Fabriek van Aanhangwagens en Opleggers

Vanaf 2011 hebben twee van de oudste trailerbouwers van Nederland de krachten gebundeld om het toenemende geweld van buitenlandse trailermerken het hoofd te kunnen bieden. Als gevolg van deze samenwerking werd in 2012 de huidige Jumbo Fabriek van Aanhangwagens en Opleggers B.V. opgericht. De fusie tussen beiden bedrijven blijkt goed te werken. Gedeelde ervaring, innovatiekracht, samengevoegde productie en knowhow van de financiële wereld bieden Jumbo Fabriek van Aanhangwagens en Opleggers B.V. uitstekende perspectieven voor een zonnige toekomst. 

De jumbo Fabriek van Aanhangwagens en Opleggers bevindt zich op de hoofdvestiging in Helmond en omhelst de ontwikkelingsafdeling, prototypebouw, speciaal bouw, carrosseriebouw, verkoop, verhuur en service. De Groep Jumbo Groenewegen B.V. levert kwalitatief hoogwaardige opleggers en aanhang- wagens in het topsegment van de markt. Het is geen toeval dat een groot deel van alle geproduceerde Jumbo en Groenewegen voertuigen nog altijd rondrijdt op onze wegen, meer dan 80%. 

                                                  

 

                    

 

Het merk Jumbo vindt zijn oorsprong in 1924, toen de eerste generatie Van der Meulen begon met het produceren van transportmiddelen. De 'Jumbo' productlijn omvat voornamelijk speciale aanhangwagens en maatwerk opleggers die gebouwd worden om decennialang mee te gaan. Daarnaast zijn de Jumbo B-doubles en andere LZV oplossingen niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. 

 

Het merk Groenewegen werd in 1931 in Rotterdam opgericht en was jarenlang te vinden in de top 3 van grootste spelers op de Nederlandse markt. Het 'Groenewegen' logo prijkt vooral op de voertuigen die gebouwd worden voor de transporteur die een traditionele, robuuste standaardoplegger nodig heeft. Denk hierbij o.a. aan schuifzeilwagens met hardhouten vloer, heavy duty containerchassis; en vooral ons paradepaardje, de Groenewegen kastenoplegger.