Geschiedenis van Groenewegen,
Dutch Quality since 1931

Groenewegen startte in 1931 aan de Schans 150-152 in Rotterdam. Vanaf het begin heeft Groenewegen zich toegelegd op de productie van wegtransportmiddelen. In 1957 werd de productie uitgebreid met een tweede productielocatie in Etten-Leur, dat in de jaren daarna uitgroeide tot de hoofdvestiging van de onderneming.

Het persbericht uit die tijd:
“Op 27 april j.l. opende de in Rotterdam gevestigde aanhangwagenfabriek C. Groenewegen N.V. een tweede fabriek in het West-Brabantse Etten-Leur. Dat voor de uitbreiding van het bestaande bedrijf een plaats gekozen werd, die op meer dan 50 kilometer afstand ligt, moge op het eerste gezicht enige verwondering baren. Wanneer men echter weet, dat een zeer groot aantal arbeiders dagelijks in bussen vanuit geheel West-Brabant op en neer naar Rotterdam wordt vervoerd, dan kan een streven om een -zij het gering- aantal van deze arbeiders dicht bij hun woonplaats werk te verschaffen slechts worden toegejuicht. De verspilling van tijd en hoge vervoerskosten waarmede het vervoer van arbeiders over langere afstanden gepaard gaat, kan niet dan alleen met drastische maatregelen worden aangepakt!
In de nieuwe vestiging van Groenewegen N.V. te Etten-Leur zullen niet alleen constructiewerkzaamheden verricht worden, doch deze zal vooral ook dienen als een belangrijk steunpunt voor serviceverlening, terwijl dit bedrijf verder ook als garagebedrijf emplooi hoopt te vinden. De plaats van vestiging in het nieuwe en steeds belangrijker wordende Industriepark aan de Parallelweg, doet zonder meer aannemen, dat deze hoop een wel zeer grote kans heeft om in vervulling te gaan.
Op de aan de opening verbonden expositie van producten van G. Groenewegen N.V. werd als primeur voor Europa een 9-tons aanhangwagen getoond met rubbervering, welke nader besproken wordt.”

Eerste verhuurmaatschappij

In 1962 richtte Groenewegen de eerste verhuurmaatschappij voor opleggers en aanhangwagens in Nederland op. In de jaren ’70 en ’80 specialiseerde Groenewegen zich verder als producent van opleggers en aanhangwagens volgens specificatie van de opdrachtgever, met de nadruk op kwaliteit en innovatie. In 1987 werd in Etten-Leur een terrein van 5 hectaren aangekocht, waar de service werkplaats en de verhuurvloot sindsdien zijn ondergebracht.

Sinds 2007 actief in Bosnië Herzegovina

Sinds 2007 had Groenewegen een eigen vestiging in Bosnië Herzegovina. Klanttevredenheid, transport innovatie en de laagst mogelijke operationele transportkosten staan bij Groenewegen al bijna 80 jaar centraal. Vanaf 2011 is Groenewegen samen gegaan met Jumbo Trailers. Vanaf dat moment is Groep Jumbo Groenewegen ontstaan.